Naleśniki na słodko

Naleśniki zdecydowanie kojarzą nam się z dzieciństwem i czymś pysznym i słodkim. Ich wersja „fit” na pewno przypadnie każdemu do gustu. Spróbuj ich wersji z malinami i twarożkiem!

Składniki:

Jajko – 2 sztuki 

Mąka kukurydziana – 100 g 

Mleko – 100 g 

Odżywka białkowa smakowa – 20 g 

Twarożek ziarnisty – 100 g 

Erytrytol – 10 g 

Maliny – 100 g 

Przygotowanie:

Wymieszaj jajka z mąką, białkiem i mlekiem. Możesz zmiksować, żeby masa była bardziej gładka. Wylewaj na patelnię, tworząc cienką warstwę. Możesz użyć oleju kokosowego lub oliwy z oliwek do smażenia. 

Twarożek wymieszaj z ksylitolem (możesz też użyć miodu lub dodać białka). 

Posmaruj naleśniki twarożkiem i zawiń w rulony. Podaj z malinami. 

Autorka

Sylwia Lelonek, właścicielka bloga livethenature.com.