Babeczki z czekoladą

Babeczki to doskonała propozycja na spotkania, jak i również wyjazdy. Lekkie, smaczne i z dobrze dobranym makro, nadają się na każdą okazję. Jak często się mówi, jemy oczami, warto zatem korzystać z przepisów na tak apetyczne propozycje, dzięki czemu nie ma problemu z trzymaniem diety.

Składniki:

- masło – 100 g

- czekolada – 100 g

- mąka jaglana – 50 g

- mąka ryżowa – 50 g

- mąka kokosowa – 50 g

- 1 łyżeczka sody

- kakao – 15 g

- 2 jaja

- 120 g mleka

- ksylitol

Przygotowanie:

Przesiej do miski wszystkie mąki, razem z sodą i kakao. Delikatnie wymieszaj z ksylitolem. W drugiej misce zmiksuj jaja z masłem i mlekiem. Połącz delikatnie składniki, za pomocą drewnianej łyżki, wlewając mokre składniki do suchych. Obok pokrój czekoladę w drobną kostkę i wrzuć do masy. Wymieszaj i nakładaj do foremek.

Piecz w 180 stopniach przez 20-30 minut.

Smacznego!

Sylwia Lelonek, właścicielka bloga livethenature.com.